Vízszigetelés

Cégünk az AQUAPOL vízszigetelés mellett, más szigetelési eljárást is alkalmaz:

  • Magas-nyomású injektált szigetelés
  • Rétegvíz elleni, kent vízszigetelés

 
Magas-nyomású injektálás
A szigetelendő falba, 12mm átmérőjű furatokat készítünk kb. 25 fokos szögben és 12-14.cm furattávval, majd ezekbe magas nyomású injektáló szelepeket (paccereket) rögzítünk.
Ezután egy speciális géppel 1-300bar nyomással jutatjuk be a vízszigetelő anyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat.
Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6 bar nyomással érkezik.
A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.
Egy vízre habosodó kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.
Munkánkhoz a HYDROBLOCK SI-709 mikro szilikon szigetelő anyagot alkalmazzuk, melyek rendelkezik minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.
 
                                             
 
Rétegvíz elleni, kent vízszigetelés:
 
        
 
        
 
        
 
PENETRÁT vízzáró bevonatok

  • Kapilláris tömítő vízzáró habarcs (PENETRÁT)

Az anyag sajátossága, hogy a szerkezetbe hatolva, mintegy 5-10 cm mélységig a kapillárisokban kikristályosodik, majd nedvességgel reakcióba lépve térfogatát növeli, beduzzad, így a nedvesség képtelen megjelenni a felületen.
(Repedésmentes felületen 3 rétegben víznyomás felvételére is alkalmas)
Nagyon fontos tudni, hogy a vízzárás nem azt jelenti, hogy a páradiffúzió is megszűnik, tehát a víz bejutásának meggátolása mellett biztosítani tudjuk a fal kiszáradását a felületen keresztül. 
A falazat további nedvesedését megakadályozó technológiák alkalmazása után a falazat nem szárad ki azonnal! A falazat kiszáradása a felületen keresztül zajlik le, úgy, hogy a falban lévő nedvesség a fal felületén pára formájában távozik. A páravándorlás során a vízben oldott sók a felületen rakódnak le, kikristályosodás történik meg. Ha ezek a sókristályok újfent nedvességet kapnak, térfogatuk megnő, képesek szétfeszíteni a szerkezetet vagy a felületen lévő vakolatot. A járulékos munkák ezekre a problémákra adnak megoldást!